Čudo od čokolade

 



BISKVIT
KREMA
1 zlica secera
Izrada biskvita: 
2.
Žutanjke i šećer umutiti, dodati istopljeni margarin i čokoladu, brašno pomiješano sa praškom za pecivo i na kraju snijeg od bijelanjaka (bijelanjke umiješati polagano, ne mikserom). Peći (u tepsiji cca 20x35cm)  na 180°C oko 20 min… ovisi od pećnice… provjeriti čačkalicom kad je pečeno.
3.

Izrada kreme: 

4.

Slatko vrhnje, čokoladu i šećer zagrijavati na laganoj vatri (miješajući polagano) dok ne provri.

5.

Pečeni biskvit izbockati vilicom na nekoliko mijesta i dok je još topao preliti ga sa toplom kremom. Krema je dosta rijetka ali je ne treba dodatno miksati ili bilo što dodavati jer će se nakon nekoliko sati u hladnjaku stisnuti. Kolač ohladiti prvo na sobnoj temp. a onda staviti u hladnjak da se dobro ohladi i stegne krema

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Vocne keks kocke

Fenomenalan trilece kolac

Riza s povrcem