Sastojci oko 350 g petit keksa 2-3 dl mlijeka za keks fil 1 l mlijeka 2 pudinga od vanilije 200 g secera 1 vanilin secer 3 kasike ostrog brasna 150 g putera 2 dl slatke pavlake vocni fil 400 g visanja 100 g secera 2,5 dl vode ili soka od visanja 1 puding od vanilije i jos 2 dl slatke pavlake Priprema Za fil u 2 dl hladnog mlijeka razmutiti puding i brasno. Ostatak mlijeka, secer i vanilin secer staviti da prokuva, sipati puding i kuvati uz neprekidno mijesanje da se zgusne. Ostaviti da se ohladi, povremeno izmijesati. Umutiti puter sobne temperature, umutiti i fil od vanilije pa po malo dodavati u unuceni puter i dobro sve sjediniti. Umutiti slatku pavlaku pa i nju unijesati u fil. Za vocni fil u 1 dl vode ili soka razmutiti puding, ostatak vode ili soka pomijesati sa visnjama, dodati secer i kuvati par minuta, dodati puding i uz neprekidno mijesanje kuvati da se zgusne. Ostaviti da se ohladi. Na tacnu stavljati red keksa namocen u mlijeko, preko keksa premazati 1/2 fila od vanilije
Primjedbe
Objavi komentar