Oblatna sa keksom i fantom
Sastojci:
Solja je od 250ml
1 manje pakovanje oblatni
6 solja mljevenog keksa
2 vanila secera
2 solje secera u prahu
200g putera
200g bijele cokolade
1.5 solja fanta soka
Sastojci:
- Pomjesati keks, secer, vanila secer.
- Puter istopiti pa dodati u keks
- Bijelu cokoladu istopiti i dodati u smjesu sa keksom
- Fanta sok zagrijati u mikrovalnoj, dovoljno je 1 minuta, postepeno dodavati u smjesu sa keksom. Zavisno od vrste keksa moze vam trebati malo vise soka. Smjesa treba da je takva da se moze lako mazati preko oblatni.
- Filovati oblatne, prekriti plasticnom folijom i lagano opteretiti sa npr. posluzavnikom ili kuhinjskom daskom.
- Ostaviti da tako prenoce i onda sjeci na kocke ili trokute.
Primjedbe
Objavi komentar