Cokoladne kokos kocke
sastojci
za biskvit
4 jaja
150 g secera
1 prasak za pecivo
1 vanilin secer
75 g brasna
za prelito peceni biskvit
1,5 dl mlijeka
fil
5 dl slatke pavlake
100 g krem sira
100 g kokosa
1/2 zelatina
2 kasike vode za zelatin
i jos
150 g cokolade
2 kasike ulja
priprema
Odvojiti bjelanca od zumanaca
Bjelanca umutiti pjenasto, dodati secer i vaniliju pa mutiti da se secer istopi.
Dodati zumanca pa kratko iznijesati.
Izmijesati brasno, kakao i prasak za pecivo pa sjediniti sa smjesom od jaja mijesajuci najmanjom brzinom.
Smjesu sipati u kalup 30x25 cm oblozen papirom za pecenje i peci na 180 C
Biskvit je pecen kad se odvoji od stranica kalupa
Vruc biskvit preliti mlijekom
Za fil zelatin preliti sa 2 kasike vode i ostaviti da nabubri pa ga otopiti na srednjoj temperaturi mijesajuci neprekidno.
Umutiti sir sa 1 dl slatke pavlake, dodati zelatin pa izmijesati.
4 dl slatke pavlake umutiti pjenasto, dodati smjesu od sira pa umutiti sve samo paziti da se ne unuti previse, dovoljno je samo da se zgusne.
Smjesu premazati preko ohladjenog biskvita
Istopiti cokoladu sa uljem pa preliti kolac
Ostaviti da se dobro ohladi
Primjedbe
Objavi komentar