Pica Vojvođanka: Sočna i krckava, pet puta bolja od italijanske! (RECEPT
Sastojci: ukuvani paradajz (litar soka od paradajza staviti da provri, smanjiti i ostaviti da uvri pola količine, dodati kašiku šećera, suvog začina, origana i bosiljka), šunka po izboru isečena u tanke listiće, topljivi sir koji će se kada odsečete parče pice razvlačiti kao sa reklame, 4 krupna šampinjona, sveža, tanko isečena mesnata sušena slanina, tanki komadići, da se provide, tako će se lepo zapeći i neki delovi postati hrskavi, origano, bosiljak, po želji masline i jaje.
Posle mešenja testa i razvlačenja obratite pažnju koliko pica pravite. Ne pravite sve u isto vreme jer dok poslednja dođe na red za pečenje, testo će narasti i biti previše debelo. Ako pravite veću količinu, najbolje je da deo testa odložite u frižider.
Priprema: Na razvučeno testo naneti deblji sloj premaza od paradajza, poslagati listiće šunke skoro do ivice testa. Preko bogato narendati sir, preko staviti šampinjone, a odozgo naslagati trake slanine. Dok slažete picu, rernu uključite da se zagreva na najjačoj temperaturi.
Kad ste sve složili, ako želite dodajte i masline, na sredinu jaje, komadiće pečenice ili suvog vrata... Na kraju pospite origanom i sa vrlo malo bosiljka.
Stavite picu da se peče, smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite dok ivice testa ne počnu da rumene, slaninica takođe, a sir postane tamno žut.
Primjedbe
Objavi komentar