ČUPAVA PITA OD VIŠANJA: Pravi domaći kolač, prekrasan i ukusan

Pravi domaći kolač, prekrasan i ukusan, veoma jednostavan za pripremu. Uspjet će i početnicima u kuhinji!

Sastojci:

    Za tijesto:
    ● 150 g brašna
    ● 1/2 praška za pecivo
    ● 100 g šećera
    ● 1 vanilin šećer
    ● prstohvat soli
    ● 1 jaje
    ● 100 g omekšanog margarina ili maslaca

    Nadjev:
    ● 1 staklenka kompota od višanja
    ● 1 dl vode
    ● 20 g gustina
    ● 1-2 žlice šećera (po želji)

    Tijesto za posipanje:
    ● 150 g brašna
    ● 100 g šećera
    ● 1 vanilin šećer
    ● 100 g omekšanog margarina ili maslaca

Priprema:

Tijesto:
Prosijati brašno i prašak za pecivo i u to dodati šećer, vaniliin šećer, sol, jaje i maslac ili margarin. Izmiješati najprije mikserom, zatim tijesto prebacimo na dasku te umijesimo glatko tijesto.
Oblikujemo ga u kuglu i ostavimo pola sata u hladnjaku. Nakon toga, tijesto razvaljamo te stavimo na dno lima za pečenje.

Nadjev:
U lonac izliti staklenku kompota i u to dodati vodu. Odvojiti 250 ml soka i u njemu izmiješati gustin. Staviti da zakuhaju višnje u soku i u njih istresemo razmućeni gustin. Po želji dodamo 1-2 žlice šećera. Ostaviti da prokuha uz stalno miješanje.
Nadjev malo ohladimo te istresemo preko tijesta u lim za pečenje.

Tijesto za posipanje:
Prosijemo brašno, u njega dodamo ostale sastojke te mikserom izmiješamo u mrvičastu smjestu. Tu smjesu ravnomjerno istresemo na nadjev.

Ovu ukusnu čupavu pitu od višanja pečemo 40-ak minuta na 200 ° C.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Vocne keks kocke

Fenomenalan trilece kolac

Riza s povrcem