Domace kiflice
1.
Napraviti udubljenje u sredini brasna i uliti mlako mleko, razbiti 2 cela jajeta i prstima izraditi u mleku da se fino razidje
Dodati mileram, ulje, otopljeni margarin i dobro izraditi testo.
Mesiti sve dok ne postane lagano i glatko.
Ostaviti 15 minuta poklopljeno da se odmori.
Nakon togalagano ga premesiti i podeliti na 5 loptica.
Svaku lopticu razviti u krug i iseci kao picu na 16 delova ako zelite manje kiflice ili na manje delova ako zelite vece.
Uviti svaku kiflicu pocev od sireg dela testa tako sto cete prstima pridrzavati uzi deo testa kako bi kiflice bile lisnate.
Poredjati u namazanu tepsiju ili namazani papir za pecenje i ostaviti da narastu.
Premazati razmucenim jajetom i posuti susamom i lagano posoliti svaku kiflicu.
Peci na 200 stepeni dok ne porumene lepo.
Ako ih ostane za drugi dan, stavite ih u plasticnu vrecu i poklopite platnenom krpom. Ne zatvarajte vrecu da se ne bi uparile.
Primjedbe
Objavi komentar